Reanimatie (incl. AED) Avondcursus

Wekelijks worden honderden mensen getroffen door een hartstilstand of een fibrillerend hart. De overlevingskans wordt in beide gevallen mede bepaald door het optreden van omstanders. De kennis van de meeste omstanders is onvoldoende om een persoon echt goed te kunnen helpen. Slechts 3% van de Nederlandse bevolking beschikt over de kennis om een persoon met een circulatiestilstand te helpen en dit is uiteraard veel te weinig!

Cursus omschrijving:

Tijdens de praktijkgerichte reanimatie cursus worden de verschillende basistechnieken geleerd van reanimatie. Er wordt geleerd om je eigen veiligheid en die van het slachtoffer te beoordelen, hoe te communiceren met hulpdiensten en natuurlijk een reanimatie op starten en daarbij gebruik maken van een AED.

Dankzij de grote interactie met de docent en mede cursisten zullen we vooral praktisch bezig zijn. De cursus zal in 2 avonden worden opgesplitst.

Het doel van de cursus is om te leren hoe een veilige reanimatie wordt opgestart:

  • De veiligheid van u en het slachtoffer te controleren
  • Communicatie met de hulpdiensten
  • De ademhaling van het slachtoffer te controleren
  • De reanimatie op te starten
  • Gebruik kunnen maken van een AED

AED

Op steeds meer plekken in Nederland worden AED geplaatst. Een AED is te herkennen aan het groen afgebeelde beeldmerk. Met name in openbare ruimten zoals, winkels, horecagelegenheden, supermarkten, vliegvelden en woonwijken worden AED’s geplaatst.